450₺ üzeri alışverişler kargo bedava!
Image
AnasayfaKategoriler
Premium Kahveler
Nitelikli Kahveler
Asya Kahveleri
Afrika Kahveleri
Güney Amerika Kahveleri
Orta Amerika Kahveleri
Micro Lot Kahveler
HakkımızdaSayfalar
Giriş Yap
Hesap Oluştur
Şifremi Unuttum
Hesabım
Siparişlerim
Favorilerim
Adreslerim
İletişim
Sıkça Sorulan Sorular
Blog Anasayfa
Sepette %10 indirimli kahveleri inceleyin
%10 indirim
Image
Mehmet YARAR | 9 Şubat 2024 Cuma | Kahve Blogu

Sevgililer Günü Derken Neyden Söz Ediyoruz

Bizce Sevgililer Günü Neydi ona baktık

Sevgililer Günü De Nesi?

Antik Roma’da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus’un onuruna, Lipercalia günü olarak kutlanırmış. Doğurganlık festivali olarak da bilinen bugün de hayvanlar kurban ediliyor ve kurban edilen hayvanların derileriyle kadınların vücutlarına dokunuluyormuş, enteresan bir şekilde bunun doğurganlığı arttırdığına inanılırmış. Pagan geleneği olan bu etkinliklere Konstantin, Hristiyanlığı ilan ettikten sonra da devam edilmiş. Daha sonra, bir Hristiyan geleneği olan Aziz Valentine Günü, Lupercalia geleneğinin yerini almış ve bayramın yaratıcısı ve koruyucusu (Roma İmparatoru II. Claudias döneminde) sevgilileri gizlice evlendirmeyi başaran Aziz Valentine olmuş. Aziz Valentine, isyankarlığından dolayı 14 Şubat’ta idam edilmiş. Bugün sevgililer 14 Şubat’ta onu minnetle anmaktayız.


Sevgililer gününde yapılanlar ülkelerin kültürlerine göre değişiyor; dünyanın farklı yerlerinde 14 Şubat’ta yapılan nasıl kutlanıyor hep beraber bakalım.


İlk olarak Amerika’dan başlayalım. Sevgililer, birbirlerine duydukları sevgiyi göstermek için yapacaklarının sınırı yok. Bunun en güzel örneği; Amerikalılar, şekerleme, çikolata, kart, çiçek ve takı gibi hediyeler için her sene 18 milyar dolar harcamaktadır. Kutlama kartları en yaygın hediyelerden biri, üstelik bu sadece sevgililer için geçerli bir hediye de değil. Aile bireyleri, arkadaşlar ve öğrenciler de birbirlerine olan sevgiyi, arkadaşlığı, memnuniyeti anlatan sözlerle dolu kartları bugün de birbirine hediye eder. Amerika’da en popüler Sevgililer Günü şekerlemesi sanıldığının aksine bir kalpli kutu çikolata değil, üzerinde “Be Mine” (Benim Ol), “Kiss Me” (Beni Öp) yazan küçük şekerlerdir. Komik olan, bir sene içerisinde o kadar çok bu şekerlerden üretiliyor ki, herkese mutlaka bir tane düşmektedir.


Güney Kore ve Japonya da durum biraz farklı. Dünyanın bu köşesinde Sevgililer Günü’nde erkekler şımartılmaktadır; kadınlar sevgilerini göstermek için erkek arkadaşlarına, aile üyelerine ve iş arkadaşlarına çikolata alırlar. Ama kadınlar için endişeye gerek yok, bu emeklerinin karşılığını bir ay sonra 14 Mart’ta kutlanan Beyaz Gün’de kek, çikolata ve çiçeklerle almaktadırlar.


İngiltere’ye gelecek olursak, çiftler Sevgililer Günü’nde gerçek anlamda romantik olurlar. Ülkenin her yerinde aşk kuşları, birbirine çiçek, çikolata ve takı hediye ederler. Akşam olduğunda ise çiftler genellikle şehirde romantik bir akşam yemeği yerler ya da evlerinde mum ışığının tadını çıkarırlar. Her koşulda, havada aşk kokusu mutlaka vardır.


Finlandiya’da da durum ilginç. Yalnız olanlar ve yalnız seyahat edenler için en ideal ülkelerden biri Finlandiya olabilir. Sevgilin yoksa, burada dışlanmak korkusunu asla yaşamazsın, zira bu büyük gün arkadaşlarla kutlamak içindir. Hatta Finlandiya’da Sevgililer Günü yerine Arkadaşlar Günü denir. Bugünün resmi çiçeği pembe güldür ama arkadaşlar birbirlerinden başka hediye, kart ya da çikolata aldıklarında oldukça mutlu olurlar.


Güney Amerika’ ya geçelim, özellikle Peru. Ülke genelindeki Karnaval kutlamaları sebebiyle Peruluların çoğu 14 Şubat’ta tatildedir, böylelikle aşk dolu yolculuklarını planlamak için ekstra zamanları vardır. Peru’da gül yerine sevgililer birbirine ülkenin milli çiçeği olan orkide verirler. Ayrıca bugünde, çiftlerin aynı anda “evet” dedikleri toplu düğünler de düzenlenmektedir.

Yardım

Hesabım

Temasta Kalalım

Bizi sosyal medyada takip edin ve tüm kampanyalardan anında haberdar olun!